Fransförlängningsutbildning

Fransförlängningsutbildning

Fransförlängningsutbildning innefattar en grundkurs där vi har satt ihop allt för att du ska kunna arbeta som fransstylist.

Fransförlängning
Fransförlängning
Fransförlängning

Fransförlängningsutbildningen innefattar:

Dag 1, teori + övning på docka.

 - Introduktion
- Vilka olika sorters fransar det finns (former, längder och  tjocklekar)

   - Hur man undviker att förstöra kundens egna fransar

   - Matrialet på våran fransar

   - Anatomi och fysologi

   - Limmet

   - Appliceringstekniker

   - Uppnå visuella effekter med olika längder

   - Eftervård 

   - Hygien

   - Komplikationer

Dag 2, praktiskt på modell

Dag 1-2 innefattar teori, demonstration, praktisk övning under handledning och praktisk övning på egen hand(lärare finns på plats).

Fransförlängningsutbildningen är upplagd på 4 dagar där vi börjar med 2 dagars teori varvat med praktik. Under dessa två dagar jobbar vi mycket praktiskt. Vi vill att ni ska ha kunna så pass mycket när ni går hem efter dag 2 att ni själva kan fortsätta träna hemma. Vi lägger mycket fokus på att ni ska få fransarna rätt både när du plockar upp dem och applicerar den på fransen. A och O i fransförlängning är separeringen och detta är något som många inte gör ordentligt. Vi jobbar mycket med det och krävs stor konsentration från terapeuten innan man kommit in i det och blivit van vid det.

Efter dag 2 bokar vi in dig på härdplastutbildning där du kommer få utbildning på hur du på säkraste sätt använder limmet och vad man ska tänka på. Efter detta kommer du ha tid hemma att träna och arbeta ner tiden och ha full support från oss via antingen telefon eller mail. Sista dagen bokar vi in när du känner dig redo att visa upp ett av dina arbeten du gjort hemma. Där bedömer vi din arbetsteknik, fransarnas hållbarhet, applicering och separering. Efter detta får du ett certifikat att du genomgått och blivit godkänd i grundkursen för ögonfransförlängning.

På våran fransförlängningsutbildning börjar man med att gå igenom fransförlängningen steg för steg. Vilka längder på fransarna det finns och tjocklekar fransarna har, anatomi, hygien osv. Efter att ha gått igenom grunderna och läraren visat demonstrationen så är det dags för eleven att börja träna och lära sig det praktiska.

Träningsperioden hemma innefattar att du själv tränar och när du gjort ca 10-15 st fulla set samt 6 st påfyllningar kommer du tillbaka och visar upp ett set fransar. När du kommer tillbaka är det ett bra tillfälle att ställa de frågor som dyker upp under träningsperioden. Efter godkänd kurs erhålls du ett certifikat i fransförlängning och du kan då kalla dig certifierad fransstylist.

Startkitet innehåller:

  • 15 burkar fransar
  • Pincetter
  • Lim
  • Remover
  • Medicinskt tejp x 4
  • Microbruches
  • Eyepatches x 30
  • Fransborstar x 10

Kurspriset är 14.000 ex moms (ink. startkitet) Lunch ingår i kurspriset.

Delbetalning finns nu att erbjuda via billmate.

Produkter kan man sedan köpa hos oss via www.beautycontour.se

Vill du gå Volymutbildning? Läs mer här