Epilering/Diatermi

Epilering/Diatermi

Epilering är en permanent hårborttagningsmetod. Denna metod jobbar med att förstöra cellerna som producerar nya hår i hårsäckarna.

Diatermi betyder "genom värme" och med denna metod kan man bränna bort fibrom (hudflikar), ytliga blodkärl (cherry spots, couperose och spiders) och Milier.

Hur fungerar diatermi?

Med hjälp av ett litet instrument som ser ut som en penna så använder man högfrekvent växelström. Med denna metod kan man då bränna bort till exempel blodkärl. Man kan absolut känna ett visst obehag under behandlingen men det går snabbt så man kan stå ut.

Pris för diatermi - 550kr

Epilering/diatermi

Fibrom

Fibrom även kallat, skintags eller hudflikar. Detta är en helt ofarlig hudförändring som tas bort av kosmetiska skäl. Fibrom hittar man ofta runt halsen, i armhålor eller på andra områden där något brukar sitta och nöta på huden.

 

Epilering/diatermi

Ytliga kärl

Ytliga kärl som även benämns som "cherry spots" och "hemangiom". Dessa tar man enkelt bort med diatermi och är helt ofarliga. Du går ner med den strömförande nålen/pennan och punkterar kärlet så att det kan koagulera och försvinna.

Epilering/diatermi

Milier

Milier uppkommer oftast runt ögonen och ser ut som små vita knoppar eller knottror. Detta är små inkapslade talgknutor som ligger i det yttersta hudlagret. Dessa är inkapslade och deras poröppning är täckt av tunn hud. Därför kan man själv inte trycka ut dem.

 

Epilering/diatermi

Hur fungerar epilering?

Nålepilering är när man för ner en tunn strömförande nål i hårsäcken även kallad hårforllikeln. Värmen från nålen förstör näringstillförseln med hjälp av växelström. Efter upprepande gånger försvagas tillväxten och hårsäcken slutar producera hår.

Pris för Epilering
20min - 440:-
30min - 540:-
40min - 640:-
60min - 840:-

 

Epilering/Diatermi

Vi har jobbat med Epilering/Diatermi sedan 2012 och är väl inarbetade med denna teknik och maskin. Det är en äldre och väl beprövad teknik.

Bra att veta inför en behandling är att man måste ha tålamod framför allt med epilering. Då det handlar om vilken växtfas håret är i när man bränner hårsäcken samt hur stark och motståndkraftig den är.