Fillers/Botox

Fillers/Botox

Konsultation Botox - Kostnadsfritt

Botox
1 område - 2.300:-
2 område - 2.800:-
3 område - 3.600:-
Gummy smile - 2.000:-
Lip Flip/Ögonbrynslyft - 2.000:-
Motverka sura mungipor - 2.000:-
Mot svettningar - 4.400:-
Botox mot tandgnissling - 4.500:-

Konsultation Fillers - Kostnadsfritt

Fillers
Läppar (1ml) - 3.400:-
Valfritt område (1ml) - 3.400:-
Borttagning av fillers (Hyalase) - 2.500:-
Skinbooster - 3.500:-

Andra injektionsbehandlingar:
Profhilo - 3.500:-
Sklerosering av ben (ta bort små kärl) - 2.300:-

Fillers/Botox

 

Louise Ronnje
Legitimerad läkare

Fillers

Hyaluronsyra finns naturligt i vår hud och bidrar till fukt och volym.  Produktionen av hyaluronsyran minskar kraftigt med åldern och vi upplever ålderstecken.  Åldrande, solskador, rökning, stress och dålig kost påverkar huden negativt. Ansiktet byggs bla upp av fettkuddar under huden. Med åldern förändras och minskas dessa och formen på ansiktet ändras. Ett exempel är att de höga kindbenen försvinner pga fettkuddarna där minskar. Fåror mellan näsa och läppar träder fram och blir djupa. Vi kan idag med hjälp av fillers från Restylane, Revolax eller Juvaderm erbjuda dig hjälp med att återskapande dessa fettkuddar samt fylla ut fåror och rynkor för att återskapa ett mer ungdomligt utseende. Fillers med hyaluronsyra kan reducera linjer och rynkor, skapa volym, förstora läppar, markera konturer i läppar, kinder samt käke.

Fillers/botox

Botox

Botox fungerar genom att förhindra kroppens nerver att frisätta en signalsubstans, som heter acetylkolin. Utan acetylkolin kan musklerna inte dra sig samman. Inom sjukvården har man under många år använt botulinumtoxin till behandling av patienter med olika sjukdomstillstånd med syfte att försvaga muskler. Botox är välbeprövad och säker om behandlaren, som utför behandlingen, är legitimerad och utbildad.

På kliniken använder vi oss av toxinet Vistabel, som är godkänt för estetiskt bruk. Behandlingen utförs av legitimerad läkare.

Frågor och svar om Fillers/Botox!

Hur går en fillersbehandling till och vad ska jag tänka på innan och efter?

När du kommer till oss för första gången får du en hälsodeklaration att fylla i. Gemensamt går vi igenom din sjukdomshistoria och om det finns kontraindikationer till behandlingen.

Exempel på kontraindikationer är graviditet, amning, sår/finne vid behandlingsområdet, aktiv herpes infektion eller feber samt tidigare allergiska reaktioner mot fillers. Vi vill inte att du tar Omega-3, Ipren eller andra antiinflammatoriska mediciner 7 dagar innan behandling. Inte heller att du dricker alkohol 4 dygn innan behandling. Detta pga dess blodförtunnande effekt.

Innan behandlingen:

Innan behandlingen desinficeras behandlingsområdet med sprit. Majoriteten av de fillers, som vi använder innehåller lokalbedövning, som gör injektionen relativt smärtfri. För dig som önskar kan man även förbehandla med smärtstillande kräm.

Efter behandlingen:

Sex timmar efter behandlingen bör du undvika att sminka dig. Avvakta med bastubad, solbadning och hård träning under de första två dygnen. Hård beröring på det behandlade området kan påskynda nedbrytningen, varför vi avråder från ansiktsmassage eller ansiktsbehandling de kommande 14 dagarna. Efter behandlingen är det vanligt att området är stelt, svullet samt rodnat. Detta är normalt. Svullnaden och rodnaden lägger sig inom ett par timmar. En del upplever mest svullnad dagen efter behandlingen. Det är viktigt att du kontaktar oss direkt om du upplever ökad smärta, om området blir vitaktigt och om du skulle få utslag/märken på andra ställen än där vi injicerat. Om du får feber vill vi också att du kontaktar oss.

Om det är första gången du ska göra en fillerbehandling bör du tänka på att kroppen kommer att bryta ner medlet snabbare. Du bör därför vara beredd på att behöva påfyllning tidigare efter din första behandling. Detta gäller alla typer av filler. Därefter kan fillern ha en livslängd på nio till tolv månader.

Om du som kund har en filler som du vill ta bort kan vi erbjuda behandling med hyalas. Hyalas är ett enzym som löser upp hyaluronsyran i fillern. På så sätt kan oönskad filler avlägsnas.

Hur används botulinumtoxin inom skönhetsbranschen?

Med åldern får vi rörelselinjer i ansiktet. Andra saker som påverkar ansiktets utseende är även solning, rökning och viktökning. Varje gång du rynkar pannan, skrattar eller ler framkommer dessa linjer allt tydligare. Små doser av Botox kan injiceras i utvalda muskler och på så sätt försvagas muskelns styrka. Musklerna slappnar alltså av och linjer och rynkor slätas därmed ut. Effekten är tillfällig, ca 3 månaders effekt ska du räkna med, men det är individuellt. Exempel på behandlingsområden är bekymmersrynkan (glabella), pannan och kråksparkarna.

Hur går en botoxbehandling till och vad ska jag tänka på innan?

När du kommer till oss för första gången får du en hälsodeklaration att fylla i. Gemensamt går ni igenom din sjukdomshistoria och om det finns kontraindikationer till behandlingen. Graviditet och amning är exempelvis sådana. Vi vill inte att du tar Omega-3, Ipren eller andra antiinflammatoriska mediciner 7 dagar innan behandling. Inte heller att du dricker alkohol 4 dygn innan behandling. Detta pga ökad risk för blåmärken och att toxinet ”vandrar” till fel ställen.

Innan behandlingen börjar så desinficerar läkaren behandlingsområdet med sprit. En mycket tunn nål används därefter för injicering av toxinet. Sticket i sig känns såklart lite, men i övrigt är behandlingen smärtfri. Små ytliga injektioner ges i det område som ska behandlas. Behandlingen tar cirka 10-30 minuter beroende på vilka områden som ska behandlas och om du träffat vår läkare tidigare.